Zorg
Locatie
Hardewijk
Programma
25 wooneenheden, 20 zorg appartementen
Opdrachtgever
Verdouw Vastgoed
Team
Bart Weusten, Pieter Looijaard

Op de locatie van de voormalige Veldkampkerk wordt een nieuw woonzorggebouw gerealiseerd. Het gebouw is ingepast in een villawijk in Harderwijk. De wijk wordt gekenmerkt door een zeer groen karakter waarbij de villa’s losjes tussen markante boompartijen en ruime groene plantsoenen zijn gesitueerd. De nieuwbouw is zorgvuldig ingepast op de locatie waarbij karakteristieke bomen zijn behouden.

Het gebouwvolume is uitgevoerd in zorgvuldig uitgevoerd metselwerk, met op belangrijke plekken, sierverbanden en accenten.  Het hele gebouwvolume is voorzien van kappen met accenten in de vorm van gemetselde topgevels en dakkappelen. Het geheel heeft in alle ruimte veel glas zodat er een mooie wisselwerking tussen de groene omgeving en de binnenruimten ontslaat.

Het hart van het gebouw wordt gevormd door een atrium met binnentuin. Het atrium brengt veel licht in de rondom gelegen brede gangen, die daarmee een aangename sfeer als corridor uitstralen. Voor zowel de bewoners als het personeel  geeft dit een prettige woon- en werkomgeving waarbij er altijd zicht, contact en onderlinge verbinding aanwezig is.

Het interieur ademt een huiselijke sfeer en wordt ingericht met eigen meubelen waardoor een gevoel van thuis zijn wordt versterkt. Op de beganegrond zijn een sfeervolle gemeenschappelijke huiskamer met erker aan een groene tuin, een bibliotheek en een restaurant gelegen. Samenzijn, ontmoeting, sociale interactie zijn belangrijke aspecten in het ontwerp.

Impressies: WeustenLiedenbaum Architecten