Het terrein van het voormalige sportpark ‘De Salamander’ in Veenendaal is getransformeerd tot een groene boomrijke woonomgeving. De locatie ligt aan de rand van Veenendaal, ten oosten van de villawijk  ‘Salamander’. Aan de westkant van de locatie ligt landgoed Prattenburg.

Op de locatie zijn door van Wanrooij Projectontwikkeling 76 woningen gerealiseerd. Het plan omvat een grote differentiatie aan woningtypen in diverse formaten. Er zijn vrijstaande woningen, 2/1-kapwoningen, rij/hoekwoningen en zogenaamde ‘landhuizen’. De ‘landhuizen’ worden gevormd door 5 royale rijwoningen met aan de achterzijde een vrij uitzicht op de groene omgeving.

De wijk heeft een statig karakter en straalt royaliteit uit. Er is binnen het plan volop gevarieerd met kaprichtingen, gevelindelingen, baksteenkleuren en detailleringen. Elementen als dakoverstekken met klossen, zinken dakbeëindigingen, sier-gevelelementen en siermetselwerk versterken het gedifferentieerde beeld. Op deze wijze is elke woning individueel herkenbaar gemaakt en ontstaat het statige karakter.

Locatie
Veenendaal
Programma
76 woningen
Opdrachtgever
Van Wanrooij Projectontwikkeling
Team
Bart Weusten, Jasper van Dijke, Frank van Gijn