Locatie
Hoef en Haag
Opdrachtgever
AM/BAM
Programma
28 woningen: 20 grondgebonden woningen, 1 woon-werkwoning, 2 bovenwoningen en 5 appartementen; rn2 commerciu00eble eenheden.
Team
Bart Weusten, Pieter Looijaard, Lars Rozendaal, Wilbert van Haren
Status
In uitvoering

Pal naast recreatieplas Everstein komt Hoef en Haag. Een nieuw dorp pal aan de Lek. Met respect voor de omgeving en haar rijke historie wordt hier in de komende jaren een dorp gebouwd met circa 1800 woningen. Voor Het Dorpshart hebben wij voor AM de eerste fase ontworpen: Wonen aan de Brink.

Uitgangspunt voor Het Dorpshart was dorps met een oud-Hollandse sfeer. In deze stijl zijn de woningen aan elkaar gebouwd en toch heel afwisselend door de rijke detaillering en verschillende typologieën. Voor de 28 woningen hebben wij een sfeervolle architectuur neergezet met karakteristieke elementen zoals dakoverstekken, luiken en kenmerkende dakkapellen. Brede en hoge ramen, verschillende soorten gevelstenen en het unieke gevelbeeld met plinten en lijsten in verschillende metselwerkverbanden die kenmerkend zijn voor deze stijl. Naast deze eerste fase hebben wij ook voor een deel van de 2e fase het ontwerp gemaakt.

Fotografie:Lode Greven (www.lodegreven.nl)