Locatie
Krimpen aan de Lek
Opdrachtgever
Artica Vastgoedontwikkeling
Programma
7 gebouwen met commerciele, zorg en culturele voorzieningen gecombineerd met wonen.
Status
Gerealiseerd
Team
Edo Geesink, Bart Weusten, Ferdi Schönberger, Jeroen Bos, Rene Merison

Krimpen aan de Lek is van oudsher een dorp langs de dijk met veel bedrijvigheid gerelateerd aan water met een rijke historie in de scheepsbouw en zelfs walvisvaart. In de periode na de Tweede Wereldoorlog is het dorp geleidelijk gegroeid tot wat het nu is. Daarnaast is de huidige introverte vorm van de bestaande winkels aan de oostkant van de Hoofdstraat is een adequate samenhang van supermarkt en de overige winkels niet mogelijk. Dit in combinatie met de aanwezigheid van de verouderde woningvoorraad en woonproducten heeft geleid tot het vernieuwen van de dorpskern van Krimpen aan de Lek.

Het project ‘De markt van Krimpen’

De markt staat voor levendigheid en gezelligheid. Het is niet alleen een plek voor de warenmarkt, maar veel meer nog een plek waar allerlei functies samenkomen. Wonen, winkelen, culturele activiteiten en terrassen. Voor deze ontwikkeling hebben wij 7 nieuwe gebouwen in onderlinge samenhang ontworpen die het decor vormen van het nieuwe Hart in Krimpen aan de Lek. De gebouwen zorgen voor de gezellige beleving van een marktplein zoals je deze veelal in meer historische kernen tegenkomt.

Het gehele plan wordt in 3 fasen opgeleverd. In een eerder stadium zijn onze ontwerpen van ‘De Primeur’, ‘De Uitkijk’ en ‘De Waterpoort’ al opgeleverd. In fase 2 is het Cultuurhuis gerealiseerd en voor fase 3 zijn wij momenteel in de ontwerpende fase met de ‘Stadswoningen’, ‘Waterappartementen’, ‘De Waag‘ en ‘Het Slot’.

“De gebouwen zorgen voor de gezellige beleving van een marktplein zoals je deze veelal in meer historische kernen tegenkomt.”