Brandweerkazerne Doorwerth

Locatie

Doorwerth

Programma

Nieuwbouw van kantoren en ondersteunende ruimten en verbouwing van de uitrukgarage.

Status

Gerealiseerd

Team

Edo Geesink, Ferdi Schönberger, Marius van Zanten, Rene Merison

De opdracht betrof de modernisering en uitbreiding van de uitrukgarage en daarnaast het gedeeltelijk nieuw bouwen van kantoren, magazijnen, een werkplaats, een lunch- en presentatieruimte en andere secundaire ruimten.

 

De verbouwde garage heeft door de zwarte metalen bekleding en de nieuwe garagedeuren een flinke face-lift ondergaan. Tegen de garage aan staat de gedeeltelijke nieuwbouw met een horizontaal gelede huid van groen aluminium. Het strakke groene lijnenspel verheft het gebouw zich uit zijn overwegend groene omgeving. Op de kopzijde van het gebouw toont de verblijfsruimte voor de brandweerlieden zich nadrukkelijk door middel van een groot, met hout omkaderd venster op de hoek van het gebouw.