Locatie
Opdrachtgever
Programma
Team

Op de kop van het stedenbouwkundig plan van de Contreie in Oosterhout worden twee markante appartementengebouwen gerealiseerd. De gebouwen zijn gelegen aan de hoofdontsluitingsweg van de nieuwbouwijk en vormen een toegangspoort tot de buurt. De blokken zijn ontworpen als ensemble van stoere, stevige volumes in zorgvuldige uitgevoerd van respectievelijk 4 en 6 lagen hoog. Rondom is een groen wadi gelegen, een groene wereld die speel- en verblijfsplekken herbergen.

De blokken herbergen in totaal 40 appartementen waarbij al het parkeren is opgenomen in een verdiepte parkeergarage onder de beide gebouwen en daardoor volledig uit het zicht. Alle buitenruimten zijn gelegen op de hoeken van de gebouwen waardoor zicht, privacy en bezonning optimaal zijn.

Door de balkons als aangehangen balkon of als loggia uit te werken ontstaat een sculpturaal en levendige gevelbeeld. De entreepartijen zijn geaccentueerd door deze een dubbele verdiepings hoogte te geven. De gebouwen zijn uitgevoerd in een stoere gemêleerde Wasserstrich baksteen in een genuanceerde geel-bruine tint. Banden van staand metselwerk geven levendigheid en detail aan het metselwerkgevels. Balkons, luifels en dakranden zijn afgewerkt met een geprofileerde staalprofielen en zorgen voor een subtiel lijnenspel en verwantschap tussen de beide gebouwen.