Start verkoop "Zuid op Groen" in Arnhem

 

In de jonge wijk Schuytgraaf in Arnhem is fase 1 van ons ontwerp in verkoop gegaan. Voor het deelplan Schuyts Kwartier hebben wij in opdracht van Van Wanrooij en van Schijndel Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij een ontwerp gemaakt voor 47 koopwoningen en 35 (sociale) huurwoningen. Ons plan betreft de zuidzijde van Schuyts Kwartier, een wijk waar duurzaamheid een belangrijk thema is. De wijk, Zuid op Groen genaamd, wordt een wijk van stedelijke bouwblokken met stoere baksteenarchitectuur. Bij de uitstraling van de buurt is gezocht naar een architectuur die aansluit bij de stationsbuurt. Die uitstraling wordt robuust en stoer zoals het leven ook was nabij een station. 

Zuid op Groen

“Zuid op Groen” in  Schuytgraaf kent een stedelijk en zeer groen karakter. Deze nieuwe woonbuurt vormt een overgang tussen de stad en het omliggende landschap. De gewenste woonsfeer gaat uit van stedelijk wonen in een dynamische omgeving. Wij hebben ons hierbij laten inspireren door robuuste stedelijke architectuur met een industrieel karakter. Stoere baksteen architectuur met oog voor detail en een eigentijdse identiteit.

Hierbij staat de samenhang in de wijk centraal. Een samenspel van openbare ruimte en bebouwingen met voorname uitstraling vanuit de Minervasingel. Stedelijke woonblokken gebouwen met een eenvoud in hoofdopzet maar verfijning in het detail waardoor het vakmanschap en de kwaliteit herkenbaar wordt. Een eigenzinnige tijdloze wijk met een industrieel karakter.

Groen Hart

De omvang en dichtheid van de velden vraagt om extra woonkwaliteit binnen het plangebied ten behoeve van de leefbaarheid. Daarom wordt centraal in het gebied een groen hart gemaakt dat de benodigde “lucht en licht” geeft aan de omliggende woningen maar dient ook als verblijfs- en speelplek. Tevens krijgt het groene hart een rol in de waterhuishouding als infiltratie- en buffergebied.

Hierbij staat de samenhang in de wijk centraal. Een samenspel van openbare ruimte en bebouwingen met voorname uitstraling vanuit de Minervasingel. Stedelijke woonblokken gebouwen met een eenvoud in hoofdopzet maar verfijning in het detail waardoor het vakmanschap en de kwaliteit herkenbaar wordt. Een eigenzinnige tijdloze wijk met een industrieel karakter. Door zijn maat geeft het goed de ruimte om te spelen en te ontspannen te midden van deze stedelijke setting.

Samenspel van de architectuur en het stedelijke karakter van de wijk en de aanwezigheid van het ruime groene hart geven deze nieuwe wijk een ontzettende mooie positie in schuytgraaf.

Situatie_Zuid-op-groen-Schuytgraaf_Weusten-Liedenbaum-Architecten