Florin Epe

Tags

Appartementen, Chaletstijl, Epe, Gebouwde parkeervoorziening, Holland Huis, Van Norel

Locatie

Epe

Opdrachtgever

Holland Huis

Programma

2 Penthouses, 23 appartementen, lounge, parkeergarage

Team

Bart Weusten, Pieter Looijaard, Wilbert van Haren, Richard van Wees, Thiemo Kaaf, Jeroen Bosch

Op de locatie van de voormalige Rabobank in Epe zijn twee nieuw appartementen gebouwen ontworpen. Op deze plek heeft een prominente villa gestaan met een bijzondere tuin met zeer fraaie monumentale bomen. De locatie wordt omzoomd door de Hoofdstraat, de lommerrijke Julianalaan en het Dr. Loeffpark. Wij hebben de aanwezige ruimtelijke kwaliteiten aangrepen om de appartementen gebouwen in te passen als ensemble van twee villa’s in een landschappelijke tuin.

 

 

Zorgvuldig ontworpen informele wandelpaden meanderen tussen rodondendoronbosjes en geven de tuin een landschappelijke allure. Parkeren vindt plaats in parkeergarages onder de gebouwen waarbij de toeritten  op een landschappelijke manier zijn ingepast.

 

De villa’s zijn ontworpen in Chaletstijl. Deze stijl kenmerkt zich door een rijke metselwerkarchitectuur met een zorgvuldige detaillering. De dakkappen hebben een overstek met klossen en de topgevels zijn voorzien van karakteristieke sierspanten en in het metselwerk zijn fraaie accentbelijningen opgenomen. Beide villa’s zijn verwant aan elkaar qua thematieken en vormen een ensemble maar zijn op een eigen manier uitgewerkt.

 

De appartementen zijn in het hogere segment en hebben een grote verdiepingshoogte. Waar mogelijk is glas tot op het vloerniveau ontworpen om het geheel een eigentijdse uitstraling te geven. Ieder appartement heeft een grote buitenruime die door middel van loggia’s die als architectonische elementen zijn ontworpen. De twee penthouses hebben grote dakterrassen die ‘onzichtbaar’ achter de dakrand zijn ontworpen, Traditie en moderniteit komen samen.

 

Fotografie: Ronald Auee (www.ronaldauee.nl)