Centrum Rijssen op de schop met nieuw woon- en winkelcomplex

In het centrum van Rijssen hebben wij in opdracht van Weshold Vastgoed en Walvoort Ontwikkelaars een ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling voor de locatie van de voormalige Albert Heijn, ingeklemd tussen de Haarstraat en de Bouwstraat.

 

 

 

Het bestaande pand aan de Haarstraat met zijn gesloten achterkant aan de Bouwstraat is al jaren een doorn in het oog in het centrum van Rijssen. De kans om hier in het kader van het Centrumplan Rijssen iets moois te maken hebben wij met beide handen aangegrepen.

 

Aan de Haarstraat komen commerciële ruimten op de begane grond met daarboven drie lagen appartementen, waaronder drie ruime penthouses op de bovenste laag. Door het gebouw aan de zijde van de Haarstraat te ontwerpen als ogenschijnlijk drie zelfstandige bouwvolumes met een klassiek thema, hebben we aansluiting gezocht bij de Rijssense schaal. Aan de zijde van de Bouwstraat hebben we de grotere hoogte van de commerciële ruimten benut door hier tegenaan het parkeren voor de woningen half verdiept op te lossen met daarboven stadswoningen aan een opgetilde veranda-achtige entreezone met terrassen. Door deze ingreep wordt de doodse achterzijde van de winkels aan de Bouwstraat veranderd in een levendig woongebied.

 

Om de transformatie van het gebied compleet te maken wordt de inrichting van het centrum-parkeren aan de Bouwstraat geoptimaliseerd en zoveel mogelijk voorzien van groen en bomen.